Eğitim Fakültesi Öğrencileri ile Topluma Hizmet Uygulamaları Etkinliği Düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Ü. A. Kürşat GÖKKAYA'nın sorumluluğunda yürütülen topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında Sosyal Bilgiler Eğitimi 3. sınıf öğrencileri ile Eruh İlçesi Karadayılar ve Bağgöze köylerindeki ilkokullara çeşitli ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla gezi ve gözlem etkinliği düzenlendi.Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen etkinlik kapsamında, öğrencilerin toplumsal farkındalık, dayanışma, duyarlılığının kazandırılmasının yanı sıra etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Yapılan etkinlikler ile bir yandan toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlanırken diğer yandan öğrencilerin toplumsal sorunlara yönelik duyarlılıkları arttırılıyor. Sonuçta öğrencilerin kendini ifade edebilen, öz güveni yüksek, ekip çalışmalarına yatkın, sorunların çözümüne yönelik sorumluluk alan, aktif yurttaşlar olarak gelişimine katkıda bulunuluyor.

Bu etkinliğin güzel geçmesi için iyi temennilerini sunan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Basri MEMDUHOĞLU başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinden Mithat EGE ve Yılmaz GEYİK ile yolculuğun sağlayan şoförlere içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca Sosyal Bilgiler Eğitimi 3-A ve 3-B sınıfı öğrencilerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
18.12.2018