Etkinlikler

Pedagojik Formasyon Eğitimi Siirtte Kayıtlı Olan Öğrencilerin Ders Programı ve Sınıf Listeleri Duyurusu

1.Siirt’te işlenecek olan pedagojik formasyon eğitimi dersleri 22 Şubat 2018 Perşembe günü başlayacak olup Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsü Eğitim Fakültesinde işlenecektir.

2.Pedagojik formasyon eğitimi her iki dönemde de 14 hafta halinde işlenecektir.

3.Ders geçme ve devam konusu Siirt Üniversitesi lisans ders geçme yönetmeliğine göre uygulanacaktır.  Öğrencilerin teorik derslerde %30, uygulamalı derslerde % 20 devamsızlık hakları bulunmaktadır. Öğretmenlik Uygulaması dersinde ise öğrenciler staj okullarına 14 hafta da gitmek zorundadır.

4.Öğrenciler daha önceden almış oldukları ve muaf olmak istedikleri dersleri her dönemin ilk haftasında ilgili dersi aldığına dair transkript belgesi belirterek başvuracaklarıdır. Birinci dönemdeEğitim Bilimine Giriş, Eğitim Psikolojisi, Öğretim İlke ve Yöntemleri, Eğitimde Program Geliştirme ve Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı derslerinden muaf olmak için başvuru yapılabilir. İkinci dönemde deRehberlik, Ölçme Değerlendirme, Sınıf Yönetimi, Özel Öğretim Yöntemleri ve Öğretmenlik Uygulaması derslerinden muaf olmak için başvuru yapılabilir.

5.Siirt’te pedagojik formasyon eğitimini alan ve muafiyet için başvurmak isteyen öğrenciler 17 Şubat 2018 24 Şubat 2018 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Sekreteri Ömer Tekin’e gerekli belgeleri verebilirler.

6.Kayıt ücreti yatırdığı halde listede ismi görünmeyen, kişisel bilgilerinde herhangi bir yanlışlık olan veya pedagojik formasyon eğitimi ile ilgili herhangi bir sorunu olan öğrenciler siirtegitimfakultesi@gmail.com adresine durumlarını anlatan bir mail atmaları gerekmektedir. En kısa zamanda kendilerine gerekli bilgilendirme yine mail üzerinden yapılacaktır.

Ders Programı ve Sınıf Listeleri ekte sunulmuştur.


Eğitim Fakültesi
20.2.2018