Pedagojik Formasyon Eğitimi Ek Kontenjan İlanı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

BESYO

İLAHİYAT

FELSEFE GRUBU (PSİKOLOJİ, FELSEFE, SOSYOLOJİ)

FİZİK

İKTİSAT -İŞLETME- KAMU YÖNETİMİ-MUHASEBE -MALİYE

İLETİŞİM FAK. (HALKLA İLİŞKİLER -RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA+GAZETECİLİK)

GÜZEL SANATLAR

SANAT TARİHİ

MÜHENDİSLİKLER

(ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ,

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ,

MAKİNA İMALAT MÜHENDİSLİĞİ, ENERJİ MÜHENDİSLİĞİ,

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ, BİYOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ)

Toplam

EK KONTENJAN BAŞVURU KOŞULLARI

1.    Siirt Üniversitesi, Batman Üniversitesi ve Açık öğretim Fakültelerinin 3. ve 4. sınıflarında okuyan ve Diğer Üniversitelerden 4. Sınıfta okuyan ve mezun olan öğrenciler başvurabilecektir.

2.     Başvurular 13 Mart 2017 Pazartesi günü başlayıp 14 Mart 2017 Salı günü mesai bitimine kadar devam edecektir.

3.   Başvurular elden veya vekaleten yapılacaktır. Bunun dışındaki  yapılan hiçbir başvuru (Posta, e-mail, faks veya kargo gibi) kabul edilmeyecektir.

4.    Yerleştirmede, Mezun öğrenciler için diploma notu ve öğrenciliği devam eden öğrenciler için Transkript Not Ortalaması (GANO) esas alınacaktır.

5.     Transkriptlerdeki not ortalamaları 100'lük sisteme göre olmayan adaylar not dönüşüm tablosunu ibraz etmek durumundadır.

6.  Transkript not ortalaması 100'lük sistemde olmayıp dönüşüm tablosunu ibraz etmeyen adayların not ortalamaları YÖK Dönüşüm Tablosuna göre yapılacaktır.

7.     Sonuçlara itirazlar ilandan itibaren en geç 5 iş günü içinde yapılacaktır. Daha sonraki itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

8. Dersler  Mart 2017'de başlayacaktır.  Dersler hafta sonu Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kezer Kampüsü'nde yapılacaktır. Derslere %70 devam zorunluluğu bulunmaktadır.

9.   YÖK'ün belirlemiş olduğu esaslara göre Pedagojik Formasyon Eğitimi Programının 1. dönemi Mart 2017 ve Temmuz 2017 arasında, 2. dönemi Eylül 2017 - Ocak 2018 tarihleri arasında  iki dönem halinde uygulanacaktır.

Üniversitemize verilen kontenjanın dağılımında ve başvurularda aşağıdaki ilkeler dikkate alınacaktır:

- Boş kalan kontenjanlar için;

·         Siirt Üniversitesi'nden boş kalan branş kontenjanları öncelikle  Siirt Üniversitesi'ne ait diğer branşlara aktarılacaktır. Yine boş kalan kontenjan olması durumunda diğer üniversitelere ait diğer branşlara aktarılacaktır.

·        Batman Üniversitesi'nden boş kalan branş kontenjanları öncelikle Batman Üniversitesi'ne ait diğer branşlara aktarılacaktır. Yine boş kalan kontenjan olması durumunda diğer üniversitelere ait diğer branşlara aktarılacaktır.

·        Diğer üniversitelerden boş kalan branş kontenjanları yine diğer üniversitelere ait diğer branşlara aktarılacaktır.

Başvuru sırasında istenilen belgeler

1)     Kayıt Formu çıktısı alındıktan sonra imzalanacaktır.

2)   Halen lisans öğrencisi olanlar için Öğrenci Belgesi; Lisans mezunları için Onaylı Mezuniyet Belgesi ya da Onaylı Diploma Örneği (Aslı olması halinde başvuru esnasında "aslı gibidir" yapılacaktır.)

3)    Onaylı Lisans Not Durum Belgesi (Transkript)

4)    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslını ibraz etmek kaydıyla)

5)    İki Adet Vesikalık Fotoğraf

6)    Yüzlük Dönüşüm Tablosu (Not transkript tablosu 4'lük sistemde olan öğrenciler için)

Başvuru Yeri:  Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsü Eğitim Fakültesi A BLOK Araştırma Görevlileri Odası SİİRT.

10.3.2017