Pedagojik Formasyon Eğitimi Yedek ve Ek Kontenjan Değerlendirme Sonuçları

Pedagojik Formasyon Eğitimi Yedek ve Ek Kontenjan Değerlendirme Süreci Tamamlandı.

YEDEK KONTENJANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Yedek kontenjandan yerleşip kayıt ücretini yatıran öğrencilerin listesi ekteki YEDEK KONTENJAN YERLEŞME DURUMU Dosyasında verilmiştir.  Bu dosyaya itirazlar 15 Ekim 2019 tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde yapılabilir.

EK KONTENJANA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

1.  Ek Kontenjana başvuran Siirt ve Batman Üniversitesi öğrencilerinin tamamı pedagojik formasyon eğitimini almaya hak kazanmışlardır. Kayıt ücretinin 1. taksitini yatırmayan öğrenci varsa bunların da en geç 18 Ekim 2019 tarihine kadar yatırmaları gerekir. Aksi takdirde eğitim hakkını kaybedeceklerdir.

2.      Ancak Batman Üniversitesinden başvuran Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2 öğrenci Siirt ve Batman Milli Eğitim Müdürlüklerindeki kadrolu öğretmen yetersizliğinden dolayı değerlendirmeye alınmamışlardır. Zaten daha önceden, ilanda olmayan branşlardan öğrenci alımının yapılmayacağı da belirtilmişti.

3.      Diğer üniversitelerden ek kontenjana başvuran öğrenciler not ortalaması esasına göre değerlendirilmiştir. Ek kontenjan ilan duyurusunda yer almayan “Matematik Mühendisliği alanından başvuran bir öğrencinin başvurusu değerlendirmeye alınmamıştır.

4.      Diğer Üniversitelerden ek kontenjana başvurup pedagojik formasyon eğitimini almaya hak kazanan öğrenciler kayıt ücretinin 1. Taksitini 15- 18 Ekim 2019 tarihleri arasında yatırabileceklerdir.

5.      Diğer üniversitelerden yapılan başvuru sonucuna itirazlar da 15 Ekim 2019 tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde yapılabilir.

ÜCRETLENDİRME

6.      Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti I. ve II. dönem için 1. Taksit 1000 TL, 2. Taksit 1054 TL olmak üzere toplam 2054 TL’dir.

7.      Ödemeler Ziraat Bankası Siirt Şubesi TR80 0001 0000 9462 1307 5250 01 İBAN nolu hesaba yatırılması gerekmektedir.

8.      Muaf olunan dersler için veya programdan ayrılan öğrencilere ücret iadesi yapılmaz (Programdan mücbir sebeple ayrılanların durumu için Pedagojik Formasyon Komisyonunun değerlendirmesi esastır)

9.     Sertifika programı katkı payını yatırmayan veya eksik yatıran öğrencilerin programla ilişikleri kesilecektir.

10.  Şehit ve gazi yakınları; durumlarını belirten evrakları ibraz etmeleri halinde program ücreti ödemeyeceklerdir.

11.  Şehit ve Gazi yakını olduğunu belirtip buna dair belgelerini kesin kayıt döneminde teslim etmeyen adaylar şehit ve gazi yakınlarına verilen haklardan yararlanamazlar.

Dr. MEHMET ŞAHIN SOLAK (0484) 212-1111 / 3129
14.10.2019