Etkinlikler

2023-2024 YILI EĞİTİM DÖNEMİ SİİRT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU (GÜNCEL)


Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı” açılacaktır. Programa sadece Lisans mezunları başvurabilecektir. Birden fazla lisans mezuniyeti bulunan adaylar sadece bir lisans programı alanından müracaat edebileceklerdir. 

İşlemler

 

Başvuru Tarihi

08.08.2023 – 13.08.2023  (23.59’a kadar online)

Sonuçların İlan Tarihi

16 Ağustos 2023

Kesin Kayıt Tarihleri

17.08.2023 - 21.08.2023  (online)

Yedek Kayıt Listelerinin Açıklanması

23.08.2023

Yedek Kayıt Tarihleri

24.08.2023-25.08.2023 (online)

Başvuru Şekli

Online ( https://forms.gle/ufn5w4wu6m5KeUCV8 )

Kesin Kayıt Yeri

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Kayıt Ücreti

4000 TL + 4000 TL

BAŞVURU ŞEKLİ VE ŞARTLARI

Ön kayıt başvuruları 08 Ağustos 2023 Salı günü başlayacak ve 13 Ağustos 2023 Pazar günü saat 23.59’da sona erecektir. Ön kayıt başvuruları ONLİNE (çevrimiçi) yapılacaktır. Online başvuruda eksik veya yanlış bilgi olması hâlinde, öğrenci kesin kayıt hakkı kazansa bile kaydı geçersiz sayılacaktır.

Adaylar, https://forms.gle/ufn5w4wu6m5KeUCV8 adresinde bulunan başvuru formunu doldurarak ön kayıt yapacaklardır. Bu formdaki beyanlar esas alınarak değerlendirme yapılacağından yanlış beyanda bulunanlar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Talim ve Terbiye Kurulunun “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları” konulu 9 numaralı kararı çerçevesinde öğrenci alımları yapılacaktır. (İlgili karar için: https://ttkb.meb.gov.tr/www/ogretmenlik-alanlari/icerik/201).

Programlara müracaat edenlerin sıralamasında 100’lük not sistemi esas alınacaktır Farklı not sistemiyle mezun olan öğrenciler için YÖK’ün not dönüşüm tablosu esas alınacaktır. Genel not ortalamasının eşitliği halinde üniversiteye giriş puanı yüksek olan adaya öncelik verilecektir. Belirlenen kontenjan dâhilinde sıralamaya giren adayların kesin kayıt süreci başlayacaktır.

 ÜCRETLENDİRME

  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Öğrenim Ücreti toplam 8000 TL olup, bu ücretin 4000 TL olan ilk taksiti birinci dönem kesin kayıt esnasında, kalan 4000 TL ise ikinci dönemin başında alınacaktır. Kesin kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir sebeple kaydını sildiren (muaf olunan dersler ve/veya sertifika programından ayrılan öğrenciler) öğrencilerin kayıt ücreti 25.08. 2015 Tarihli Resmî Gazete’ de ilan edilen Bakanlar Kurulu Kararının 16’ncı maddesinin 1’nci bendi gereğince kesinlikle iade edilmeyecektir.
  • Kesin kayıt sırasında ücretin yarısının Türkiye Ziraat Bankasında bulunan  Siirt  Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Hesabına yatırılması gerekmektedir.  

Hesap Bilgileri

·         Şube                : Türkiye Ziraat  Bankası Siirt Şubesi

·         Hesap Adı       : Siirt  Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

·         IBAN               : TR80 0001 0000 9462 1307 5250 01

 

SONUÇLARIN İLANI

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kabul edilen öğrencilerin listesi, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Siirt Üniversitesi web sayfasından ilan edilecektir.

KESİN KAYITLAR

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kabul edilen öğrencilerin kesin kayıtları 17 Ağustos 2023 Perşembe  günü başlayacak ve 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecektir. Kayıtlar  ONLİNE yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adaylar sonuçların ilan edildiği gün belirlenecek olan online linke aşağıda kesin kayıt için gerekli belgeleri yükleyeceklerdir. Gerek duyulduğu takdirde ders döneminde kayıt için gerekli olan belgelerin asıllarının ibrazı istenebilir. Online kesin kayıtlarda yanlış, eksik veya geçersiz belgelerden adayın kendisi sorumlu olacaktır ve böyle bir durum belirlendiğinde kaydı silinecektir. Kesin kayıt hakkı kazanmasına rağmen kayıt süresi içinde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybetmiş olacaklardır.

Kesin kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir sebeple kaydını sildiren veya kaydı silinmek durumunda kalınan öğrencilerin kayıt ücreti 25 Ağustos 2015 Tarihli Resmî Gazete ilan edilen Bakanlar Kurulu Kararının 16’ncı maddesinin 1’nci bendi gereğince kesinlikle iade edilmeyecektir.

KESİN KAYITTA ONLİNE YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER

1.      Lisans Mezuniyet Belgesi ya da Diplomanın aslı veya onaylı sureti (Yurtdışındaki Üniversitelerden mezun olanların diplomalarının denkliği kayıt sırasında belgelendirilmelidir.)

2.      Onaylı Lisans Not Durum Belgesi (Transkript)

3.      Nüfus Cüzdanının ön ve arka yüzü

4.     Öğrenim ücretinin 1. taksidinin (4000 TL) ödendiğine dair banka dekontu  (T.C. Ziraat Bankası Siirt Şubesindeki TR80 0001 0000 9462 1307 5250 01 IBAN hesabına Ad Soyad, öğretmenlik alanı ve T.C. kimlik numarası ile birlikte “2023-2024 PFE I. Dönem Ücreti” şeklinde açıklama belirtilerek ödenecektir).

Not: E-Devletten alınan barkodlu çıktılar da kabul edilmektedir.

AÇIKLAMALAR

1.    Programdaki dersler, eğitim-öğretimle ilgili işler, sınavlar ve disiplin konularında, Siirt Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

2.    Dersler yüz yüze olacak şekilde 14 (on dört) hafta olarak yapılacaktır. (Gerekli görüldüğü taktirde derslerin en fazla % 40’ı ilgili kurulların kararıyla online olarak işlenebilecektir.). Dersler Siirt Kezer Kampüsünde Cumartesi günleri yapılacaktır.

3.    Öğretmenlik Uygulamaları Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği gün veya günlerde ve okullarda 12 hafta boyunca hafta içi 6 saat yüz yüze yapılacaktır.   Öğretmenlik Uygulaması dersi yeni müfredat gereğince bahar döneminde gerçekleştirilecektir. Güz döneminde öğretmenlik uygulaması dersi olmayacaktır.  Derslere ve uygulamalara devam zorunluluğu bulunmaktadır.

4.    Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı derslerinde %70 devam zorunluluğu olup %30 devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Öğretmenlik Uygulaması dersinden ilgili yönerge gereği devamsızlık yapılamamaktadır. 

5.    Akademik Takvim, öğrenci seçimi, ders ve sınav programlarında gerekli görüldüğü takdirde değişiklikler yapılabilir. Başvuru için belirlenen alanlarda dolmayan kontenjanlar Pedagojik Formasyon Birimi kararı ile talebin fazla olduğu ve gerekli görülen alanlara aktarılabilir ve/veya yeni kontenjan eklenebilir. Bir alana 6 adaydan daha az kayıt yapılması durumunda ilgili alana öğrenci alınmayabilir.

6.    Programa başlayanlar, akademik takvimde ilan edilen tarih aralığında ilgili eğitim öğretim yılındaki derslere muafiyet başvurusunda bulunabilir. Muafiyet talepleri sadece sene başında alınmakta, ikinci dönem için ayrıca başvuru alınmamaktadır. Öğretmenlik uygulaması için herhangi bir muafiyet işlemi söz konusu olmayacaktır.

7.     

a.    Sosyoloji Bölüm mezunları adayların, en az 16 kredi Felsefe, 16 kredi psikoloji ve 8 kredi Mantık dersi aldığını gösterir belgeyi;

b.    Matematik-Bilgisayar Bölümü mezunu adayların, kredilerinin en az %70’ini Matematik alanında aldıklarını gösterir belgeyi;

c.    Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü mezunu adayların, kredilerinin en az %70’ini Matematik alanında aldıklarını gösterir belgeyi başvuruları sırasında belgelemeleri gerekmektedir.

 

8.    Akademik takvim ve ders programları daha sonra web sitemizde ilan edilecektir.

Bu yönergede belirtilmeyen durumlar için Siirt Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesinde yer alan esaslar ve ilgili birimlerin alacağı kararlar uygulanır.

Tablo 1. Kontenjan Dağılımı


 

BAŞVURULAN

ÖĞRETMENLİK ALANI

(ATAMAYA ESAS OLAN)

 

MEZUN OLDUĞU

YÜKSEKÖĞRETİM 

PROGRAMI /FAKÜLTE

 

KONTENJAN

Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

Türk Halkbilimi Bölümü

23

İngilizce

İngiliz Dili ve Edebiyatı

Mütercim Tercümanlık (İngilizce)

İngiliz Dil Bilimi

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü

İngiliz Dili ve Kültürü Bölümü

16

Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi

İlahiyat Fakültesi

İlahiyat Bilimleri Fakültesi

Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi

Dinî İlimler Fakültesi

İslami İlimler Fakültesi

3

Elektrik /Elektronik Teknolojisi

Elektrik Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

12

Tarih

Tarih Bölümü

22

Müzik

Talim ve Terbiye Kurulunun

“Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları” konulu 9 numaralı kararında belirtilen 

Müzik ile ilgili programlar.

5

Matematik

Matematik

Matematik-Bilgisayar Bölümü

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü

7

Beden Eğitimi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Spor Bilimleri Fakültesi

Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu

Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü

11

Biyoloji

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Biyoloji

Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji

7


Tablo 2. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı 1. Dönem Dersleri

DERSİN ADI

T

U

K

AKTS

Eğitime Giriş

3

0

3

4

Öğretim İlke ve Yöntemleri

3

0

3

4

Sınıf Yönetimi

2

0

2

3

Özel Öğretim Yöntemleri

3

0

3

4

Rehberlik ve Özel Eğitim

3

0

3

4

Toplam

14

0

14

19

 

Tablo 3. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı 2. Dönem Dersleri

DERSİN ADI

T

U

K

AKTS

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme

3

0

3

4

Eğitim Psikolojisi

3

0

3

4

Öğretim Teknolojileri

2

0

2

3

Öğretmenlik Uygulaması

1

8

5

10

Toplam

9

8

13

21


Arş. Gör. HASİBE OTAL (0484) 212-1111 / 3195
Eğitim Fakültesi
7.8.2023