Etkinlikler

Öğrenci Rehberi

Sevgili öğretmen adayları,

Kökleri 1967 yılına kadar uzanan ve yarım asrı devirmiş tecrübeli bir fakülte olarak amacımız; güçlü, kendine güvenen, insan haklarına saygılı, kardeşlik sevgisini yücelten, ülkenin geleceğine yön veren donanımlı öğretmen adayları yetiştirmektir. “Eğitim Dostu Fakülte, Öğrenci Merkezli Eğitim” sloganıyla yola devam eden fakültemizde öğrencilerimiz geniş yelpazeli bir çift anadal programı seçeneğine sahip oldukları gibi kendilerine uygun, öğrenci merkezli, esnek bir ders programı oluşturma imkânına da sahiptirler. Fakültemizde öğretim elemanlarımızın danışmanlığında çoğunluğunu Fakültemiz öğrencilerinin oluşturduğu topluluklar sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenmekte, bilimsel çalışmalar yapılmaktadır. Öğrencilerimizin eğitim ve yaşam kalitesini arttırmak adına her yıl yenilerini eklediğimiz birçok sosyal yaşam alanı, laboratuvar, atölye, sınıf ve çeşitli çalışma alanlarımız bulunmaktadır.

Fakültemizde eğitim gören siz değerli öğrencilerimizin aklına takılan sorular için rehberlik edeceğini düşündüğümüz bir mini öğrenci rehberi oluşturmuş bulunmaktayız. Rehberde yer alan sorular idaremizin sık karşılaştığı sorulardan derlenerek hazırlanmıştır. Konulara ilişkin verilen cevaplar Yükseköğretime ilişkin yürürlükte olan mevzuat çerçevesinde, fazlaca teknik ifadelere, yönetmelik maddelerine değinilmeden sade ve anlaşılır bir şekilde dile getirilmeye çalışılmıştır. Rehberin hazırlanması aşamasında detaylı bir mevzuat taraması yapılmıştır. Mevzuatın zamanla değişmesiyle rehber de yenilenecektir. Olası farklı bir durumda yürürlükteki mevzuat çerçevesinde işlemlerin yapılacağı gözden kaçırılmamalıdır.

Fakültemizle ilgili güncel bilgilerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi ve internet adresimizi ziyaret etmeyi unutmayınız.

facebook logo ile ilgili görsel sonucu siirtegitimfakultesi 

Öğrenci Rehberi için tıklayınız...

Arş. Gör. HASİBE OTAL
Güncelleme : 8.06.2023 22:50:07