Etkinlikler

2024-2025 YILI EĞİTİM DÖNEMİ SİİRT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU(GÜNCEL)



Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı” açılacaktır. Programa sadece Lisans mezunları başvurabilecektir.
 Birden fazla lisans mezuniyeti bulunan adaylar sadece bir lisans programı alanından müracaat edebileceklerdir. 

İşlemler

 

Başvuru Tarihi

26.07.2024 – 09.08.2024  (23.59’a kadar Online)

Sonuçların İlan Tarihi

15.08.2024

Kesin Kayıt Tarihleri

16.08.2024 - 23.08.2024  (Online)

Yedek Kayıt Listelerinin Açıklanması

24.08.2024

Yedek Kayıt Tarihleri

24.08.2024-27.08.2024 (Online)

Başvuru Şekli

Onlinehttps://forms.gle/b81KeG5uoCDoB7H6A )

Kesin Kayıt Yeri

Online

Kayıt Ücreti

6500 TL + 6500 TL

Dönem Başlangıç

14.09.2024

BAŞVURU ŞEKLİ VE ŞARTLARI

Ön kayıt başvuruları 26 Temmuz 2024 Cuma günü başlayacak ve 09 Ağustos 2024 Cuma günü saat 23.59’da sona erecektir. Ön kayıt başvuruları ONLİNE (çevrimiçi) yapılacaktır. Online başvuruda eksik veya yanlış bilgi olması hâlinde, öğrenci kesin kayıt hakkı kazansa bile kaydı geçersiz sayılacaktır.

Adaylar, https://forms.gle/b81KeG5uoCDoB7H6A adresinde bulunan başvuru formunu doldurarak ön kayıt yapacaklardır. Bu formdaki beyanlar esas alınarak değerlendirme yapılacağından yanlış beyanda bulunanlar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Talim ve Terbiye Kurulunun “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları” konulu 9 numaralı kararı çerçevesinde öğrenci alımları yapılacaktır. (İlgili karar için: https://ttkb.meb.gov.tr/www/ogretmenlik-alanlari/icerik/201).

Programlara müracaat edenlerin sıralamasında 100’lük not sistemi esas alınacaktır Farklı not sistemiyle mezun olan öğrenciler için YÖK’ün not dönüşüm tablosu esas alınacaktır. Genel not ortalamasının eşitliği halinde üniversiteye giriş puanı yüksek olan adaya öncelik verilecektir. Belirlenen kontenjan dâhilinde sıralamaya giren adayların kesin kayıt süreci başlayacaktır.

 

ÜCRETLENDİRME

  Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Öğrenim Ücreti toplam 13000 TL olup, bu ücretin 6500 TL olan ilk taksiti birinci dönem kesin kayıt esnasında, kalan 6500 TL ise ikinci dönemin başında alınacaktır. Kesin kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir sebeple kaydını sildiren (muaf olunan dersler ve/veya sertifika programından ayrılan öğrenciler) öğrencilerin kayıt ücreti 25.08. 2015 Tarihli Resmî Gazete’ de ilan edilen Bakanlar Kurulu Kararının 16’ncı maddesinin 1’nci bendi gereğince kesinlikle iade edilmeyecektir.

   Kesin kayıt sırasında ücretin yarısının Türkiye Ziraat Bankasında bulunan  Siirt  Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Hesabına yatırılması gerekmektedir.  

Hesap Bilgileri

         Şube                : Türkiye Ziraat Bankası Siirt Şubesi

         Hesap Adı       : Siirt  Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

         IBAN               : TR80 0001 0000 9462 1307 5250 01

 

SONUÇLARIN İLANI

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kabul edilen öğrencilerin listesi, 15 Ağustos 2024 Perşembe günü Siirt Üniversitesi web sayfasından ilan edilecektir.

KESİN KAYITLAR

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kabul edilen öğrencilerin kesin kayıtları 16 Ağustos 2024 Cuma  günü başlayacak ve 23 Ağustos 2024 Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir. Kayıtlar  ONLİNE yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adaylar sonuçların ilan edildiği gün belirlenecek olan online linke aşağıda kesin kayıt için gerekli belgeleri yükleyeceklerdir. Gerek duyulduğu takdirde ders döneminde kayıt için gerekli olan belgelerin asıllarının ibrazı istenebilir. Online kesin kayıtlarda yanlış, eksik veya geçersiz belgelerden adayın kendisi sorumlu olacaktır ve böyle bir durum belirlendiğinde kaydı silinecektir. Kesin kayıt hakkı kazanmasına rağmen kayıt süresi içinde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybetmiş olacaklardır.

Kesin kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir sebeple kaydını sildiren veya kaydı silinmek durumunda kalınan öğrencilerin kayıt ücreti 25 Ağustos 2015 Tarihli Resmî Gazete ilan edilen Bakanlar Kurulu Kararının 16’ncı maddesinin 1’nci bendi gereğince kesinlikle iade edilmeyecektir.

KESİN KAYITTA ONLİNE YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER

1.      Lisans Mezuniyet Belgesi ya da Diplomanın aslı veya onaylı sureti (Yurtdışındaki Üniversitelerden mezun olanların diplomalarının denkliği kayıt sırasında belgelendirilmelidir.)

2.      Onaylı Lisans Not Durum Belgesi (Transkript)

3.      Nüfus Cüzdanının ön ve arka yüzü

4.     Öğrenim ücretinin 1. taksidinin (6500 TL) ödendiğine dair banka dekontu  (T.C. Ziraat Bankası Siirt Şubesindeki TR80 0001 0000 9462 1307 5250 01 IBAN hesabına Ad Soyad, öğretmenlik alanı ve T.C. kimlik numarası ile birlikte “2024-2025 PFE I. Dönem Ücreti” şeklinde açıklama belirtilerek ödenecektir).

Not: E-Devletten alınan barkodlu çıktılar da kabul edilmektedir.

Not 2 : Belgelerinizi yüklerken yanıtınız kaydedildi ibaresi ekranda çıkar ise belgeleriniz yüklenmiştir.

Not 3 : Cep telefonundan duyura bakarken bazı tablolar gözükmeyebilir. Bilgisayardan duyuruya  bakılmasını tavsiye ediyoruz.

AÇIKLAMALAR

1. Programdaki dersler, eğitim-öğretimle ilgili işler, sınavlar ve disiplin konularında, Siirt Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

2.    Dersler yüz yüze olacak şekilde 14 (on dört) hafta olarak yapılacaktır. (Gerekli görüldüğü takdirde Özel Öğretim Yöntemleri dersi yüz yüze yürütülmesi ve tüm derslerin sınavları yüz yüze olmak şartıyla derslerin en fazla % 30’u ilgili kurulların kararıyla online olarak işlenebilecektir.). Dersler Siirt Kezer Kampüsünde Cumartesi günleri yapılacaktır.

3.    Öğretmenlik Uygulamaları Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği gün veya günlerde ve okullarda 12 hafta boyunca hafta içi 8 saat yüz yüze yapılacaktır.   Öğretmenlik Uygulaması dersi yeni müfredat gereğince bahar döneminde gerçekleştirilecektirGüz döneminde öğretmenlik uygulaması dersi olmayacaktır.  Derslere ve uygulamalara devam zorunluluğu bulunmaktadır.

4.    Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı derslerinde %70 devam zorunluluğu olup %30 devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Öğretmenlik Uygulaması dersinden ilgili yönerge gereği devamsızlık yapılamamaktadır. 

5.    Akademik Takvim, öğrenci seçimi, ders ve sınav programlarında gerekli görüldüğü takdirde değişiklikler yapılabilir. Başvuru için belirlenen alanlarda dolmayan kontenjanlar Pedagojik Formasyon Birimi kararı ile talebin fazla olduğu ve gerekli görülen alanlara aktarılabilir ve/veya yeni kontenjan eklenebilir. Bir alana 6 adaydan daha az kayıt yapılması durumunda ilgili alana öğrenci alınmayabilir.

6.    Programa başlayanlar, akademik takvimde ilan edilen tarih aralığında ilgili eğitim öğretim yılındaki derslere muafiyet başvurusunda bulunabilir. Muafiyet talepleri sadece sene başında alınmakta, ikinci dönem için ayrıca başvuru alınmamaktadır. Öğretmenlik uygulaması için herhangi bir muafiyet işlemi söz konusu olmayacaktır.

7.     

a. Felsefe Bölümü (En az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji aldığını belgelendirenler)

b. Sosyoloji Bölümü (En az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını belgelendirenler)

c.    Matematik-Bilgisayar Bölümü mezunu adayların, lisans eğitiminde kredilerinin en az %70’ini Matematik alanında aldıklarını gösterir belgeyi;

d.    Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü mezunu adayların, lisans eğitiminde kredilerinin en az %70’ini “Matematik” alanında aldıklarını gösterir belgeyi başvuruları sırasında belgelemeleri gerekmektedir.

e. Müzik bölümü mezunu adayların (Müzik Bölümü Hariç), lisans eğitiminde kredilerinin en az %70’ini “Müzik” alanında aldıklarını gösterir belgeyi başvuruları sırasında belgelemeleri gerekmektedir. 

8.    Akademik takvim ve ders programları daha sonra web sitemizde ilan edilecektir.

Bu yönergede belirtilmeyen durumlar için Siirt Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesinde yer alan esaslar ve ilgili birimlerin alacağı kararlar uygulanır.

Tablo 1. Kontenjan Dağılımı

BAŞVURULAN ÖĞRETMENLİK ALANI

(ATAMAYA ESAS OLAN)

MEZUN OLDUĞU YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI /FAKÜLTE

KONTENJAN

Adalet

1.      Hukuk Fakültesi

2.      Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

3.      Kamu Yönetimi

12

Beden Eğitimi

1.      Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

2.      Spor Bilimleri Fakültesi

3.      Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu

4.      Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü

36

Bilişim Teknolojileri

1.      Bilgisayar Mühendisliği

2.      Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği

3.      Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği

4.      Matematik-Bilgisayar Bölümü

5.      İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri 

6.      Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü

7.      Bilgi Teknolojileri

8.      Yazılım Mühendisliği

9.      Bilişim Sistemleri Mühendisliği

10.   Elektronik ve Bilgisayar Bölümü

11.   Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri

12.   Bilgisayar Bilimleri

13.   Yönetim Bilişim Sistemleri

36

Biyoloji

1.      Biyoloji Bölümü

2.      Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

3.      Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji

12

Coğrafya

1.      Coğrafya Bölümü

12

Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi

1.      İlahiyat Fakültesi

2.      İlahiyat Bilimleri Fakültesi

3.      Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi

4.      Dinî İlimler Fakültesi

5.      İslami İlimler Fakültesi

36

Elektrik /Elektronik Teknolojisi

1.      Elektrik Mühendisliği

2.      Elektrik-Elektronik Mühendisliği

3.      Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

12

Felsefe

1.      Felsefe Bölümü

2.      Sosyoloji Bölümü

12

Fizik

1.      Fizik Bölümü

2.      Fizik Mühendisliği

12

Görsel Sanatlar

1.      Resim

2.      Geleneksel Türk Sanatları

3.      Geleneksel Türk El Sanatları

4.      Görsel Sanatlar Bölümü

5.      Resim Anasanat Dalı

6.      Heykel

7.      Resim - Baskı Sanatları Bölümü

8.      Plastik Sanatlar Bölümü

9.      Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü

12

İngilizce

1.      İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

2.      Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü

3.      Mütercim-Tercümanlık Bölümü  (İngilizce)

4.      İngiliz Dil Bilimi Bölümü

5.      Çeviribilim Bölümü (İngilizce)

6.      İngiliz Dili ve Kültürü Bölümü

7.      Mütercim-Tercümanlık Bölümü (Türkçe/İngilizce)

8.      İngilizce Mütercim ve Tercümanlık

24

Kimya / Kimya Teknolojisi

1.      Kimya Bölümü

2.      Kimya Mühendisliği

3.      Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü

24

Matematik

1.      Matematik Bölümü

2.      Matematik-Bilgisayar Bölümü

3.      Matematik Mühendisliği

4.      Matematik ve Bilgisayar Bilimleri  Bölümü

24

Müzik

1.      Müzik Bölümü

2.      Devlet Konservatuvarı

3.      Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı

4.      Güzel Sanatlar Fakültesi

5.      Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi

6.      Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi

7.      Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

8.      İcra Sanatları Fakültesi

9.      Konservatuvar

10.   Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi

11.   Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi

12.   Müzik Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

13.   Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

14.   Sanat ve Tasarım Fakültesi

15.   Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

16.   Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

17.   Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı

18.   Türk Müziği Devlet Konservatuvarı

12

Okul Öncesi

1.      Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü

2.      Çocuk Gelişimi Bölümü

3.      Çocuk Sağlığı ve Gelişimi Bölümü

156

Sağlık / Sağlık Hizmetleri

1.      Hemşirelik Yüksekokulu

2.      Hemşirelik/Bölümü

3.      Ebelik/Bölümü

4.      Sağlık Memurluğu/Bölümü

5.      Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

6.      Sağlık Eğitimi Bölümü

12

Tarih

1.      Tarih Bölümü

36

Türk Dili ve Edebiyatı

1.      Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

2.      Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

3.      Türk Halkbilimi Bölümü

36

Toplam

 

516


Tablo 2. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı 1. Dönem Dersleri

DERSİN ADI

T

U

K

AKTS

Eğitime Giriş

3

0

3

4

Öğretim İlke ve Yöntemleri

3

0

3

4

Sınıf Yönetimi

2

0

2

3

Özel Öğretim Yöntemleri

3

0

3

4

Rehberlik ve Özel Eğitim

3

0

3

4

Toplam

14

0

14

19

Tablo 3. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı 2. Dönem Dersleri

DERSİN ADI

T

U

K

AKTS

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme

3

0

3

4

Eğitim Psikolojisi

3

0

3

4

Öğretim Teknolojileri

2

0

2

3

Öğretmenlik Uygulaması

1

8

5

10

Toplam

9

8

13

21

  

İBRAHİM ŞAHİN (0484) 212-1111 / 3106
Eğitim Fakültesi
26.7.2024