Etkinlikler

Eğitim Fakültesi Etkinlikler Dizisi: Bir Kardeşlik Türküsü Anadolu 2 Söyleşi Programı Düzenlendi.

Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen Proje Koordinatörü gazeteci Ahmet Külekçi ve gazeteci yazar  Yaşar İçen’in konuk olduğu Bir Kardeşlik Türküsü Anadolu Söyleşi Programı Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Söyleşiye Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman, üniversitemiz akademik ve idari bilrim yöneticileri, personeli ve öğrencileri katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu gerçekleştirdi. Dekanımız Hasan Basri Memduhoğlu'nun ardından kürsüyü devralan Üniversitemiz Rektörü Pof. Dr. Murat Erman konuşmasında barış ve kardeşlik denilince akla ilk gelen yerlerden birisinin Siirt olduğunu belirtti.

İç işleri Bakanlığı tarafından uygulanan Bir Kardeşlik Türküsü Anadolu Projesinin ele alındığı ve kardeşlik duygusu hakkında bilgilerin verildiği söyleşide Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi ve gazeteci yazar  Yaşar İçen  Anadolu’nun çeşitli yörelerinde yaptıkları incelemeler ve gerçekleştirdikleri temaslara ilişkin bilgiler aktardılar.

Her şeyin farkında olan bilinçli bir gençliğin yetişmekte olduğunu ifade eden Külekçi “ Her şeyin farkında olan bilinçli bir gençlik yetişiyor. Bu gençlik yaşanan bütün olumsuzlukları yok edecektir. Bu ülkede hep beraber yaşamak zorundayız. Trabzonlunun da Siirtlinin gidecek başka yeri yoktur. Bu nedenle huzur ve barışa çok önem vermek zorundayız. Huzur her şeyden daha da önemlidir.” dedi.

Gazeteci Yazar Yaşar İçen’de aslen bu bölgenin insanı olmasına rağmen uzun yıllar İzmir’de yaşadığını ve kısa bir süreliğine geldiği bölgeden kopamadığını belirtti. Ülke içinde ve diğer ülkelerde çeşitli çalışmalarda bulunduğunu ve projelerde yer aldığını belirten İçen gençlere çeşitli öğütler verdi. Gençlerin fazla şikâyetçi olmadan kendilerini iyi yetiştirmelerini ve adeta pişmelerini isteyen İçen, kendisinin de bölge ile ilgili yanlış algının kırılması için çalışma yaptığını söyledi.

Söyleşinin ardından  Külekçi ve İçen öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdılar.
Dr. Öğr. Üyesi MEHMET ŞAHIN SOLAK (0484) 212-1111 / 3118
Eğitim Fakültesi
2.5.2019